Halloween sjokoladekake!

 

Snart er det halloween igjen! Da er det moro å eksperimentere med kaker med svart frosting og halloween gresskar!

 

 

Ingredienser sjokoladekake:
 • 250 g hvetemel
 • 50 g bakekakao
 • 1 ts natron
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 2 egg
 • 220 g sukker
 • 1,5 dl kefir eller rømme
 • 1 dl rapsolje eller solsikkeolje
 • 1 dl vann eller sterk kaffe

 

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 grader.

– Visp egg og sukker til eggedosis.

– Bland sammen alt det tørre. Sikt det tørre i eggedosisen vekselsvis med kefir, olje og vann. Når alt er tilsatt rører du sammen til en glatt røre.

– Kle to runde 20 cm former med bakepapir. Fordel kakerøren i formene. Stek i 25-30 minutter. Avkjøl kakene.

 

Ingredienser oransje smørkrem:
 • 400 g mykt smør i terninger
 • 5 dl melis
 • 0,8 dl kremfløte
 • Oransje pastafarge

 

Slik gjør du:

– Ha melis og mykt smør i en bolle. Visp godt sammen til det er hvitt og luftig. Ha i kremfløte og konditorfarge og visp sammen til en jevn og glatt frosting. Du må prøve deg frem med konditorfarge til du får ønsket farge.

 

Ingredienser svart frosting (sjokoaldefrosting):
 • 400 g melis
 • 220 g smør
 • 140 g bakekakao
 • 0,5 dl kremfløte eller melk
 • Svart pastafarge
 • Valgfri kakestrøssel

 

Slik gjør du:

– Ha melis, smør og kakao i en bolle. Miks sammen til det er glatt og luftig. Tilsett kremfløte og miks litt til. Til slutt tilsetter du litt svart pastafarge og mikser det godt inn. Prøv deg frem med pastafargen til du får mørk nok farge. Husk at fargen blir litt mørkere når frostingen får «satt seg» litt.

 

Sette sammen kaken:

– Del kakebunnene i to. Til denne kaken brukte jeg tre av bunnene.

– Legg en av kakebunnene på et fat. Fordel et lag med oransje frosting over bunnen. Legg neste bunn oppå og fortsett til du har en kake med tre bunner og 2 lag med frosting. Ta vare på resten av den oransje smørkremen.

– Legg en stor klatt med svart frosting på toppen av kaken og fordel frostingen rundt hele kaken. Bruk en kakeskrape til å skrape langs kanten av kaken for å få et glatt lag med frosting rundt hele. Ha resten av den svarte frostingen i en sprøytepose med stjernetip. Sprøyt kremtopper langs kanten på toppen av kaken. Strø litt kakestrøssel på kremtoppene.

– Ha resten av den oransje frostingen i en sprøytepose med en liten stjernetip. Sprøyt ut «gresskar» på siden av kaken. Du kan gjøre dette for frihånd, forsiktig skissere gresskaret med en kniv for deretter å sprøyte krem innenfor skisseringen. Du kan også skrive ut ferdig skisse av et halloween-gresskar. Jeg lagde et skummelt gresskar på den ene siden og et «snilt» gresskar på den andre siden av kaken.

 

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *