Hjerte krydderkake

 

Denne kaken er en juleversjon av valentines kaken jeg lagde i februar. Kydderkake med kremostfrosting gir ordentlig smak av jul! Og så er den pyntet med pepperkake, granbar og candy canes, perfekt til juleselskap!

 

Ingredienser kakebunn:
 • 4 egg
 • 120 g sukker
 • 100 g smeltet smør
 • 120 g hvetemel
 • 2 ts kanel
 • 1/2 ts nellik
 • 1/2 ts malt muskat
 • 1 ts Ingefær
 • 1/4 ts bakepulver

 

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 grader.

– Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk deretter inn smeltet smør.

– Bland sammen alt det tørre (mel, krydder og bakepulver) og sikt det i eggedosisen. Rør sammen til en glatt røre.

– Kle en langpanne med bakepapir. Fordel røren i langpannen og stek i 8-10 minutter. Avkjøl kaken helt.

– Når kaken er avkjølt kan du skjære ut hjerteformen. Jeg brukte en hjerteutstikker (pepperkakeform) en stor og en litt mindre til å stikke ut to hjerteformer. Avhengig av hvor stor kake du skal ha kan det være nødvendig å bake to rullekakebunner for å få skjært ut hjertene, også hvis du vil at kaken skal ha flere enn to lag.

 

 

 

Kremostfrosting:
 • 250 g mykt smør
 • 500 g melis
 • 400 g kremost
 • 2 ts kanel

 

Slik gjør du:

– Ha smør og melis i en bolle og miks det hvitt og luftig.

– Tilsett kremost og kanel og miks alt godt sammen.

– Legg det ene kakebunnhjertet på et kakefat. Ha frostingen i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt små «dotter» over hele kakebunnen. Legg deretter det andre kakebunnhjertet oppå, og sprøyt dotter på denne også.

– Nå kan du pynte kaken slik du vil. Jeg pyntet med pepperkaker, candy canes og granbar. Hvis du vil pynte med granbar er det viktig at de vaskes i kokende vann før de legges på kaken, og viktig å huske at de ikke er spiselige 😉

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *