17.Mai – Mini pavlova!

 

I år lagde jeg små porsjonskaker av pavlova til 17. Mai! Så søte og tar seg like godt ut på kakebordet som den store tradisjonelle pavlovaen.

 

Ingredienser (ca 8-10 stk):
  • 8 eggehviter
  • 360 g sukker (+ et par spiseskjeer til kremen)
  • 3 dl kremfløte
  • Ferske jordbær, bringebær og blåbær
 
 
 
Slik gjør du:
– Skill eggplomme og eggehviter. Jeg pleier å skille eggene kvelden før og la de stå med plast over seg over natten. Da er eggehviten romtemperert og perfekt til å lage marengs av.
 
– Ha eggehviten i en kjøkkenmaskinbolle. Bruk ballongvisp og begynn å vispe eggehvitene med medium hastighet. 
 
– Når eggehviten begynner å skumme tilsetter du sukkeret gradvis mens maskinen går. Når alt sukkeret er i, øker du hastigheten og visper til en stiv marengs.
 
– Kle et stekebrett med bakepapir. Ha margens i en en sprøytepose med tipp og form små kaker. Jeg brukte Wilton 1M tipp. Jeg starter med å lage en sirkel som jeg fyller i midten og så laget jeg en sirkel til oppå langs kanten så det blir en «grop» midt i kaken, som senere skal fylles med krem.
 
 
 
 
– Sett ovnen på 100 grader varmluft. Stek kakene i ca. 1,5 timer. Etter 1,5 timers steketid pleier jeg å skru av ovnen og la kakene stå i ovnen over natten. 
 
– Pisk kremfløte med et par spiseskjeer sukker (du lager den så søt som du vil ha den, men husk at pavlovaene er veldig søte i seg selv). Bruk en sprøytepose med en rundt tipp (eller klipp et hull i enden av posen) og sprøyt ut krem i midten av kakene. Skjær jordbær i fire. Fordel jordbær, bringebær og blåbær på hver kake. Så er de klare til å serveres!
 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *