Makroner

 

Jeg har lagd makroner mange ganger og prøvd flere forskjellige oppskrifter. Denne oppskriften har blitt favoritten og er den jeg bruker hver gang. Det er en oppskrift hvor du lager en italiensk marengs og makronene trenger ikke å tørke før de stekes. Her kommer oppskriften.

.

Ingredienser:
  • 110 g eggehviter (fordeles i to skåler med 55 g i hver skål)
  • 150 g melis
  • 150 g mandelmel
  • 150 g sukker
  • 35 ml vann

.

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 130 grader varmluft

– Bland sammen melis og mandelmel og sikt det over i en annen bolle. Fjern eventuelle store klumper og det som ikke går igjennom sikten. Bland inn 55 gram eggehvite og rør med en slikkepott til du får en klissete masse. Rør inn litt gelefarge, hvis du vil ha farge på makronene.  

– Ha sukker og vann i en liten kjele og kok til blandingen er 118 grader (bruk et mattermometer). Samtidig som laken koker har du de resterende eggehvitene i en kjøkkenmaskin bolle med ballongvisp begynner å vispe på medium hastighet. Eggehvitene skal bli skummete og litt stiv. Når sukkerlaken når 118 grader heller du den ned i eggehvitene i en tynn stråle, mens maskinen går. Når all laken er tilsatt setter du hastigheten opp til høy og pisker til en stiv marengs. Dette tar ca 5-7 minutter. 

– Rør inn halvparten av marengsen sammen med mandelblandingen med en slikkepott. Tilsett så resten av marengsen og vend den inn til du har en røre som er tykk, men flyter litt utover.

– Ha røren i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt runde makroner på et stekebrett med en silikonmatte eller makronmatte. Stek makronene på 130 grader varmluft i ca. 13 minutter, deretter skrur du ned varmen til 110 grader og steker makronene i ca 5 minutter til. Avkjøl de helt før du tar de av matten. 

.

Disse makronene lagde jeg til halloween, oppskrift finner du her

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *