Nisse Cupcakes

 

Når det er juletider er det moro å være litt kreativ å gjøre noe ordentlig «julete». Her har jeg laget pepperkake cupcakes med kremostglasur og så har jeg pyntet de med noen morsomme marsipan-nisser! 

 

Oppskriften på cupcakerøren og kremostglasur finner du her.

 

Marsipan-nisser
Du trenger:
 • Marsipan i fargene svart, rød, lys oransje og hvit. Du kan enten kjøpe ferdig farget marsipan eller farge den selv med konditorfarge. 
 • En skarp kniv
 • En gaffel eller «fondant sett»
 • En rund utstikker på 1 cm diameter

 

 

 

 
Slik gjør du:
 • Start med rød marsipan. Del marsipanen i biter på ca. 35 gram. Rull hver del til en rund ball. Deretter ruller du den øverste delen av ballen mellom fingrene slik at det blir en «nisselue» i toppen. 

 

 

 

 • Nå kan du begynne med den hvite marsipanen. Kjevle en bit på ca.. gram flat. Deretter skjærer du ut ovale sirkler. Jeg brukte en utstikker, men dersom du ikke har det kan du klippe ut en oval sirkel i papir og bruke den som mal. Når du har skåret ut sirklene finner du frem en liten skarp kniv og skjærer av kanten på hver side i den ene enden av sirkelen. Da blir det en «v» i den ene enden av sirkelen. Dette blir nisseskjegget. 

 

 • Bruk den runde utstikkeren til å lage et hull til ansiktet til nissen. 

 

 • Nå kan du finne frem den oransje marsipanen. Ta en del av marispanen og kjevle den flat, ca. 1 mm tykk. Bruk den runde utstikkeren til å stikke ut hull. Plasser den oransje sirkelen i hullet du lagde til ansiktet i den hvite marsipanen. 

 

 

 • Bruk en gaffel eller fondant verktøy til å lage striper i nisseskjegget..Bruk også en gaffel eller en tannpirker til å stikke små hull/prikker i «nisselua». Fest nissens ansikt med skjegg på den røde nissekroppen. 

 

 

 • Nå er det bare småpirk igjen før du har en ferdig nisse! For å lage barten tar du en liten klump med hvit marsipan og ruller den til en liten pølse. Bøy den litt på midten slik at den ser ut som en bomerang. Fest barten på nisseansiktet. 

 

 • For å lage nese tar du bare å lager en liten ball av litt oransje marsipan. Og for øyne tar du hvilken som helst farge du vil, jeg valgte svart, og lager to små kuler. Da har du er ferdig nisse som du kan pynte cupcakes eller andre kaker med. De er selvfølgelig fine og gode i seg selv også 😉 

 


This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_3430-2-1024x683.jpg


Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *