Hjertekake til Valentines

 

Nå er det snart Valentines Day! Hva passer vel bedre enn en hjertekake?

 

Ingredienser rullekakebunn:
  • 4 egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 1/4 ts bakepulver

 

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 grader.

– Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

– Sikt i mel og bakepulver og vend forsiktig sammen.

– Kle en langpanne med bakepapir og bre kakerøren utover langpannen. Stek i 8-10 minutter. Avkjøl kaken helt.

– Når kaken er avkjølt kan du skjære ut hjerteformen. Jeg brukte hjerteutstikker (stor pepperkakeform) en stor og en litt mindre til å stikke ut to hjerteformer. Avhengig av hvor stor kake du skal ha kan det være nødvendig å bake to rullekakebunner for å få skjært ut hjertene, også hvis du vil at kaken skal ha flere enn to lag.

 

 

 

Ingredienser bringebærkrem:
  • 5 dl kremfløte
  • 250 g mascarponeost
  • 2 dl melis
  • Frøene fra 1 vaniljestang
  • 1 – 2 dl bringebærpuré (lages av 400 gram bringebær og 2 ss sukker)

 

Slik gjør du:

– Ha alle ingrediensene unntatt bringebærpuré i en bolle. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser til å piske til en luftig krem. Når kremen begynner å få tykk konsistens heller du i kald bringebærpuré og pisker til alt er godt blandet.

– Legg det ene kakebunnhjertet på et kakefatt. Ha bringebærkremen i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt små «dotter» over hele kakebunnen. Legg deretter det andre kakebunnhjertet oppå, og sprøyt dotter på denne også.

– Nå kan du pynte kaken slik du vil. Jeg pyntet med bringebær, pikekyss og friske roser (Roser er en spiselig blomst, men de jeg pyntet denne kaken med er kjøpt på butikk og har sprøytemidler på seg, de ble derfor tatt av ved servering av kaken).

 

 

Happy Valentine’s Day!

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *