Påskekake

Dette er en deilig påskekake med vaniljefrosting og sitron-curd. Jeg har laget en høy kake med tre lag. Ønsker du å lage en liten kake kan du halvere oppskriften på kakebunn og frostingen.

 

Ingredisenser vaniljebunn:
 • 375 g hvetemel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 225 g smør
 • 375 g sukker
 • 4 egg
 • Frø fra 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljeekstrakt
 • 3 dl kefir

 

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 grader.

– Bland mel, bakepulver og natron sammen i en bolle og sett til side så lenge.

– Bruk en håndmikser eller en kjøkkenmaskin til å vispe smør og sukker sammen til det blir hvitt og luftig. Det tar ca. 5 minutter. Tilsett ett egg av gangen og vips godt mellom hvert egg. Tilsett frøene fra vaniljestangen.

– Tilsett det tørre vekselvis med kefir. Bland sammen til en glatt røre. Kle to 20 eller 22 cm runde springformer med bakepapir. Fordel røren i formene og stek i 30-35 minutter. Avkjøl kakebunnene helt.

 

Ingredienser sitron-curd:
 • 2 eggeplommer
 • 2 egg
 • 75 g sukker
 • Revet skall fra to sitroner
 • 1 dl sitronsaft
 • 100 g smør

 

Slik gjør du:

– Ha alle ingredienser unntatt smør i en bolle som tåler varme (helst av stål eller metall). Visp sammen ingrediensene og sett bollen over en kjele med kokende vann. Fortsett å vispe til blandingen tykner, det tar noen minutter.

– Når blandingen har tyknet tar du bollen av varmen og visper inn smøret. La sitron curden avkjøles helt.

 

Ingredienser Vaniljefrosting:
 • 10 dl kremfløte
 • 500 g mascarponeost
 • 4 dl melis
 • Frøene fra 1-2 vaniljestang
 • Gul konditorfarge

 

 

 

Slik gjør du:

– Ha alle ingrediensene i en bakebolle og pisk sammen til en luftig krem. Fordel frostingen i tre boller. Nå skal du tilsette farge for å lage «ombre» effekten på kaken. La den ene bollen med krem være hvit. I de to resterende bollene skal du tilsette gul konditorfarge. For at den ene skal være litt lysere gul enn den andre må du ha i mindre konditorfarge i den ene bollen. Ha i konditorfarge og visp til kremen har en jevn farge. Fordel kremene i hver sin sprøytepose. Jeg har pyntet denne kaken med «pulled dot» sprøyteteknikk. Hvis du ønsker å gjøre det samme anbefaler jeg å søke på denne teknikken på youtube, der er det mange videoer som viser fremgangsmåte.

 

Sette sammen kaken:

– Del hver kakebunn i to. Legg den ene kakebunnen på et fat. Smør på sitroncurd og fordel deretter et lag med hvit vaniljefrosting oppå. Legg neste kakebunn over og fortsett til du har tre lag med krem og fire kakebunner. Dekk hele kaken med et tynt lag med hvit vaniljefrosting. Deretter pyntes kaken med «pulled dot»- teknikk.

 

Fortsatt god påske!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *